Тенденція – зроблено власноруч

Дата:01.02.2019
Тенденція – зроблено власноруч

Ні для кого не секрет, що ручна робота завжди цінувалася високо. Особливо якщо йдеться про крафтові меблі, зокрема про дивани та ліжка.

На кожному континенті і в кожній країні диван або ліжко, зроблені місцевими майстрами, будуть виглядати абсолютно по-різному і на це є свої причини. Перша – культурні традиції регіону. Друга – матеріали, від яких багато в чому залежить те, яким саме вийде виріб. Ну і третя – кліматичні умови: для одного регіону більше підійде максимально м’який виріб, а для іншого жорсткіший, хтось віддасть перевагу світлим моделям, а хтось моделям темних відтінків. Але якими б не були відмінності, предмети домашньої обстановки, виготовлені власноруч, наповнять будь-який інтер’єр унікальною атмосферою, адже такі меблі завжди індивідуальні.

З чого все почалося?

Дозволимо собі зробити припущення, що все почалося з бажання створити в оселі особливий затишок, який дасть змогу почуватися комфортно. Не складно здогадатися, що разом із цим бажанням з’явилася і потреба в м’яких меблях, які спершу мали винятково функціональний характер, а згодом стали предметом мистецтва та гордості своїх власників. Інколи на передній план виступала особлива тканина, інколи незвична, новаторська форма (так-так, навіть якщо йдеться про дивани чи ліжка – новаторство присутнє!). Але що залишалося незмінним – бажання майстрів створити якісний предмет, який довгі роки прослужить своїм власникам. Чи збереглася подібна індивідуальність сьогодні? Можна сказати, що частково, адже великі (й не дуже) європейські виробники м’яких меблів успішно співпрацюють з відомими дизайнерами, на кшталт Патрісії Уркіоли або Філіпа Старка. Звісно, такі моделі запускаються в серійне виробництво, проте їхній дизайн все одно унікальний. Обрати для свого інтер’єру диван або ліжко, розроблені світовими зірками предметного дизайну, – чудова можливість отримати продукт, який прикрасить будь-який інтер’єр. Але чи може великий меблевий концерн підлаштуватися під індивідуальні потреби конкретного замовника? І до того ж, хто сказав, що крафтові меблі сьогодні нікому не потрібні?

Наші дні

Індивідуальність – один із головних трендів наших днів. Тому ексклюзивні меблі, виготовлені власноруч, як і раніше, асоціюються з достатком і гарним смаком. Виготовляють їх невеликими партіями або штучно під замовлення. Підбір матеріалів (наприклад, текстилю для оббивки), як і кожна деталь, обговорюються з майбутнім власником м’яких меблів. Будь-який французький або італійський декоратор легко створить мікс із предметів мас-маркету і виробів відомих компаній, але обов’язково в такому інтер’єрі знайде місце для крафтових меблів. Для компанії Interia будь-яке замовлення є індивідуальним, адже в кожного з наших замовників є свій запит. Комусь потрібен певний розмір дивана або ліжка, а для когось важливі колір і якість оббивки. Ми завжди підлаштовуємося під клієнта і пропонуємо оптимальне рішення в рамках наявного в нашому арсеналі модельного ряду.

Інші статті